esmaspäev, 17. jaanuar 2011

Meie loodud muistendid

Esimesed jäälilled

Väike tüdruk jäi talvel haigeks. Ta lamas oma toas voodis. Külmataat lendas ta aknast mööda ja tal hakkas temast kahju. Igal hommiku lendas ta tüdruku aknast mööda ja tegi aknale jäälilled. Sellest ajast peale on talvel tavaliselt JÄÄLILLED inimeste rõõmustamiseks.

Juula


Pilvede tekkimine

Elasid kord hiiglased. Maal ei olnud midagi peale vee. Seal polnud isegi taimi. Temperatuur oli kogu aeg sama. Hiiglastele meeldis alati mängida. Ühel päeval läksid nad nii hoogu, et hakkasid vett pritsima igale poole. Nii madalale kui kõrgele. Natukese aja pärast nad avastasid, et mingid valged udukogud on neil pea kohal. Kui veel natuke aega möödus, siis hakkasid udukogudest veepiisku langema. Kuna nad ei teadnud mis asi see on või mida see teeb, siis võisid nad selle nimeks panna ükskõik mida. Ühe hiiglase nimi, kes veega mängis oli Pilveke. Selle järgi sai udukogu nimeks PILV.

Rannar



Vikerkaar

Elas kord üks taat, aga t ei olnud tavaline taat, vaid elas Pilvemaal. Tal oli ka eit, kes oli viievärviline. Taat oli kahevärviline. Kui taat oli kurb, siis läks rõõmus eit tema juurde ja kutsus ta jalutama. Kui õues näed VIKERKAART, siis tea, et need on eit ja taat, kes rõõmsalt jalutavad.

Kendra



Jäälilled aknal

Elas kord üks tüdruk, kellele meeldisid lilled. Talvel aga lilled ei taha ju külmas kasvada ja õitseda. Tüdruk otsustas minna Külmataati otsima ja lootis, et ta saab teda aidata. Ta võttis kaasa purgi mett. Ta otsis ja otsis kuni lõpuks jõudis Külmataadi lossi juurde. Ta läks lossi ja nägi, et taat oli väga haige. Ta andis talle mett ja taat paranes võluväel. Külmataat lubas talle tänutäheks tema soovi täita. Tüdruk rääkis talle oma murest ja taat palus tal mitte muretseda ja rahulikult koju minna. Kui ta koju jõudis nägi ta aknal ilmelisi jäälilli. Sellest ajast peale on igal talvel aknal JÄÄLILLED.

Joanna

Kommentaare ei ole:

Jõuluvana kingikotist

leidis iga laps endale vahva mänguasja ja veidike magusat.